3 lessen in vertrouwen uit de klimsport

Marco de Boer heeft een passie voor klimmen en is als teamleider werkzaam bij ASML. Vertrouwen speelt in het klimmen en zijn werk een belangrijke rol. In dit blog beschrijft hij de lessen die hij uit het klimmen heeft geleerd en toepast in zijn werk.
Lees meer

De wereld draait door

Even tijd genomen en teruggekeken op afgelopen periode. De rode draad bij mezelf, de coachees, de deelnemers in de traingen en de organsiaties die ik zie is onze snelheid. Alles gaat snel, soms te snel en dan verliezen we onszelf en elkaar. We gaa...
Lees meer

Het fundament onder samenwerken

In veel situaties willen we de samenwerking verbeteren. Meer rendement uit een team halen of de samenwerking met een medewerker verbeteren, omdat er onnodig energie verloren gaat. Waar te beginnen?
Lees meer

3 Spaanse lessen in Samenwerken

In Barcelona zag ik de traditie van het bouwen van de Castell. Het bouwen van menselijke torens. Prachtig en spectaculair om te zien. Tegelijkertijd zag ik ook een écht team en échte samenwerking. 
Lees meer

5 vergissingen van de 50+' er over carrière

Het plannen van loopbaan of cariere wordt vaak gezien als het beklimmen van een ladder. Maar als je op het punt van de ladder bent gekomen waar je wilt zijn, blijft het nadenken over je job belangrijk. 5 vergissingen van de 50+ 'er over zijn carri...
Lees meer

Authentiek Leiderschap Stap 1

Authentiek Leiderschap is Leiderschap vanuit jezelf, het is écht dus geloofwaardig. Het vinden van het leiderschap vanuit jouw authenticiteit is een zoektocht. Beginnen met zoeken is de belangrijkste eerste stap.
Lees meer

"Je luistert niet"!

Luisteren is een belangrijk onderdeel van communicatie. Soms denken we dat we goed luisteren, maar horen we niet wat de ander zegt. Onderzoekend luisteren verbetert de communicatie en vergroot de effectiviteit in de samenwerking.
Lees meer

1